Het einde nadert!

Een dramatische titel. Beter dan ‘een nieuw begin’. Ik heb ook nog gedacht aan ‘Het einde is nakende’ omdat ik graag het woord nakend wilde gebruiken in een zin, maar gezien de dubbele betekenis laat ik dat toch maar even achterwege.

Maar goed.. het einde van het huiselijke leven nadert. In eerste instantie dachten we te kunnen gaan wanneer we wilden, maar het hogere heeft het anders voorzien. We hadden namelijk een route over de Afsluitdijk gepland maar die is gesloten, voor fietsers, vanaf 1 april 2019

Nu kun je dan wel met de bus, maar dat voelt als sjoemelen. Een goede pelgrim sjoemelt niet en neemt de weg zoals hij komt. Dus ik ben op zoek gegaan naar alternatieven. Maar ook het fietspad op de dijk Lelystad-Enkhuizen blijkt ook afgesloten te zijn en is pas na juli weer beschikbaar.

Als derde optie is er de pont van Stavoren naar Enkhuizen. Ik ben gek op pontjes, al is het alleen maar dat je tijdens de overtocht legitiem de klassieker van drs. P. mag zingen. Nu wil ik dat de anderen niet aandoen dus meestal neurie ik dit lied dan. Maar deze pont vaart in april alleen in het weekend dus met een beetje plannen kom ik dan uit op een vertrek uit Baflo op 25 of 26 april. Want vanaf 27 april vaart de pont dagelijks.

Ondertussen loopt onze voorbereiding door. Ik heb alle boekjes inmiddels verzameld…

IMG_0525-585

… en hier eigen boekjes van gemaakt die alleen de kaartjes bevatten en in de stuurtas kunnen.

IMG_0526-585

Verder zijn we zo langzamerhand alle spullen bij elkaar aan het zoeken en klaarleggen. Het is nog wel veel wikken en wegen. In mei kan het nog fris zijn, dus daar moeten we rekening mee houden. Maar eenmaal in Spanje kun je overdag een ei bakken op het asfalt. Ik vermoed dat er vanaf Zuid-Frankrijk regelmatig pakketjes naar huis zullen gaan. Ondanks dat we die spullen in september/oktober, In Zwitserland, ook weer nodig zullen hebben.

Daarnaast hebben we een Pelgrimspas aangevraagd want we gaan onderweg natuurlijk wel stempels verzamelen.

IMG_0527-585

Ik moet nog wel even oefenen met het opzetten van de tent. We hebben een nieuwe, iets ruimere, gekocht. De vorige kon ik geblinddoekt opzetten en dat wil ik ook graag met de nieuwe kunnen.

Verder heb ik nog wat aan de blog gedaan:

Er is een pagina Pelgrimsreis 2019 () bijgekomen. Hierop staat een zoomable-en-scrollable-Google-Maps-kaartje dat ik gaandeweg de reis ga vullen. Dan kun je zien waar we geweest zijn en waar we zijn en hoe we daar gekomen zijn. Ook staat deze informatie er (uitgebreider) in tabelvorm zodat je kunt zien wat we per dag gedaan hebben. Normaal gesproken staat dit boven elke blog. Maar ik weet niet of het me lukt om elke dag een blog te schrijven en op deze manier geeft het me wat meer vrijheid en minder verplichtingen.

Ook heb ik de blog reclamevrij gemaakt. Voor €3,= per maand kon ik van de advertenties van snurkende mannen en pillen-voor strekkende-lichaamsdelen afkomen. Helaas heb ik nog geen sponsoren dus ik heb dat zelf maar bekostigd want volgens mij leest dat lekkerder voor jullie. Wat ik al niet over heb voor mijn lezers…

Nu rest ons alleen nog aftellen maar ik kan wel melden dat we er héél véél zin in hebben. De volgende blog komt van onderweg. Tot dan.

15 gedachten over “Het einde nadert!

 1. Ik verheug me op het volgen van jullie pelgrimstocht! Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze wel eens…. 😉

  Like

 2. Geweldig nieuws van jullie….ik ga de “heer en mevrouw van der Veeke” met veel belangstelling volgen en de verslagen met PLEZIER weer lezen….jullie alvast een goede start gewenst…!!!!

  Like

 3. Als vanouds weer de perfecte voorbereiding!
  Heel veel plezier Hans&Saskia, het wordt vast weer genieten voor jullie.
  En voor ons om jullie via je live blog te volgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s