2 augustus: Rustdag Bjordal

Smultroställe

Lit. “a place of wild strawberries”; a special place discovered, treasured, returned to for solace and relaxation; a personal idyll, free from stress or sadness.

Vandaag was een rustdag. De eerste van deze vakantie. We hebben een comfortabel hutje dat gewoon ‘goed aanvoelt’. Dus vanochtend een beetje uitslapen, ontbijtje en koffie. Ondertussen even een wasje doen en wat boodschappen bij de winkel verderop.

Schijnbaar is dit de manier waarop andere mensen hun vakantie doorbrengen. Leuk voor een dag, maar ik moet er niet aan denken dit twee weken te moeten doen. Dat zou pas een straf zijn.

En de rest van de middag wat lezen en internetten. Via Airbnb een overnachtingsplek in Bergen geregeld en de boot van Bergen naar Stavanger geboekt. En toen was het zomaar ineens weer 5 uur.

Morgen gelukkig weer op de fiets.

Getallen van de dag
Aantal kilometers: 4,4 (totaal 854)
Aantal hoogtemeters: 12
Hutje op camping Nesheim in Bjordal (Nkr. 750/€ 80,64)

7 gedachten over “2 augustus: Rustdag Bjordal

 1. HansjePansjeKevertje met het verslag van 1 augustus heb je een deuk in mijn wereldbeeld getrapt! Ik ben nog aan het bijkomen van de schok.
  De eega van Saskia is naar wat mijn stevigste overtuiging was de man voor wie voorbereiding begint waar de gemiddelde mens denkt dat het echt niet beter kan. Hoe is het dan mogelijk dat bij deze planner pur sang de drie-eenheid Fietsen-Noorwegen-Tunnels geen lichtje heeft doen opgaan? Ter illustratie, toen ik een vriendin vertelde dat ik elke avond met plezier uitkijk naar het verslag van de belevenissen van een in Noorwegen fietsend echtpaar was het eerste wat ze vroeg wat ze vonden van die lange donkere tunnels.
  In de lezersreacties op jullie rijk geïllustreerde epistels bespeur ik overigens een zekere gender bias, waar ik me bij jullie ontberingen zorgen maak of de rug van Hans het wel blijft houden, lijken andere fans meer aan de effecten op Saskia te denken. Ten onrechte want als je de beproevingen van zoveel jaren in het onderwijs werken gecombineerd met een huwelijk met de schrijver van “De Niet Genomen Weg” kan doorstaan is zo’n fietstocht in Noorwegen een peulenschilletje. 🙂

  Like

  • Ha, weer een Gert-waardige reactie.
   De tunnels waren inderdaad slecht voorbereid. Had meer te maken met gebrek aan ervaring dan onwil. Volgende keer neem ik een rood-witte stok mee en dan komt het allemaal weer goed.
   De rug is inderdaad een constante bron van zorgen alhoewel ik er niet over wil zeuren. Dat doet de ruggelings al.
   En onderschat de stamina van Mevr. van der Veeke niet. Ik geef menig vrouw, twintig jaar jonger dit te doen. De meeste waren al huilend afgestapt op de eerste helling.

   Like

   • Als je zo’n rood-witte stok meeneemt vergeet dan niet om reservebatterijen voor je gehoorapparaat mee te nemen. In het donker ziet niemand die stok dus ik denk dat je dit slechtzienden-instrument wilt inzetten voor echolocatie. 😉
    Naar mijn idee zijn alleen situaties waarin meer kracht wordt gevraagd dan Saskia kan genereren tijdelijk een probleem. Zoiets als je het rotsblok niet kan wegduwen loop je er toch gewoon omheen. En vervolgens kom je er met kleine stapjes wel. Eigenlijk is Saskia wel een WereldMiep of niet dan 😉
    Ik begrijp de volgende zin niet: “Dat doet de ruggelings al”. Heb gezocht of het een periodiek was en eindigde bij de Fosburyflop, de techniek waarmee ik ooit heb leren hoogspringen toen mijn toenmalige atletiekvereniging de beschikking kreeg over een landingsmat. Daarvoor lag er zand om na een sprong op te landen en beperkte je je noodgedwongen tot de schotse sprong. Maar ik dwaal af.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s